0612249858 info@inechristov.nl
Selecteer een pagina

Je kent de uitdrukking vast wel: “het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen”.

In deze blog mijn terugblik op de maand februari. Ik schrijf vanuit de flow en waarschijnlijk van de ‘hak op de tak’. Maar de titel is het onderliggende thema. Dan weet je dat alvast.

Trots en zelfvertrouwen

Op 15 februari jl. werd ik 34 jaar oud. En daar stond ik even bij stil. Hoera! Maar ik vind 33 een mooi getal en wil er eigenlijk geen afstand van doen. Ooit speelde ik volleybal in een veel te groot wedstrijdshirt waar het getal 33 op de rug prijkte. Met trots je mouwen tig keer oprollen en de onderkant in je sportbroekje stoppen. Alsof je enorme spierballen had en een zwemband tegelijkertijd. Het maakte mij niet uit wat iemand anders daarvan vond. Ik was trots om in het team te zitten en droeg het shirt met plezier. Het was een fijne tijd en dat gevoel van trots en zelfvertrouwen wil ik graag weer terug.

Vrijheid vs verantwoordelijkheid

En soms lukt dat. Stap 1 is ‘me minder van de mening van anderen aantrekken’. Om vervolgens m’n eigen keuzes te maken. Starten als ondernemer voelde voor mij als een soort nieuwe kans om mijn leven opnieuw in te richten. Mijn tijd, mijn plannen, mijn voorwaarden. Dat bleek een goede zet. Ondanks dat het niet gemakkelijk is om allerlei keuzes te maken en jezelf in actie, energiek en geïnspireerd te houden, zorgt het bij mij ook voor een vrij gevoel. Ik word steeds meer mezelf.

Met kleine stapjes richting je doel

stapjes

Welke les haal jij uit deze afbeelding? Het herinnert mij er aan dat ik niet te snel moet willen. Liever iedere dag een kleine stap, dan enkele grote stappen, waarna je helemaal afhaakt. Of niet eens durft te beginnen!
Kleine stapjes zetten in de goede richting is zoveel beter dan grote stappen in de verkeerde richting. En zoals je spieren kunt trainen, train je ook je mind.
Iedere dag is weer een nieuwe kans om keuzes te maken. Sinds ik dat besef, sta ik er relaxter in. Ik kan het meer als een spel zien en geniet van de kansen die ik pak óf ik laat ze bewust liggen. En het allerleukste vind ik het wanneer ik iemand anders hiermee kan inspireren.

Your own mind is your  worst enemy  best friend

En soms lukt het gigantisch niet. Dan begin ik te twijfelen, weet ik niet welke keuze ik zal maken, overdenk ik veel te veel…. Je raadt het al, daar moet ik mee leren omgaan. En de hulp van een aantal lieve mensen om me heen, lukt dat steeds vaker. Maar, “Every level has a new devil”. Oftewel, hoe verder je komt, hoe lastiger de draken te verslaan zijn. En dus blijf ik trainen en groeien.

Emotiecoaching: Non verbale emotiesignalen

Trainen en groeien als mens staat centraal tijdens de opleiding Emotiecoaching die ik momenteel volg. Ondanks dat ik in mijn vakgebied vooral te maken heb met visuele communicatie, ben ik geïntrigeerd door non verbale communicatie. Dankzij mijn paardenhobby werk ik al vrij bewust met lichaamstaal, energie en intentie. Ik vind het heerlijk om met paarden te werken, want zij vragen geen verbale communicatie, leven in het moment en zijn altijd oprecht zichzelf. Géén verborgen agenda’s of gekwetste ego’s.

Non verbale signalen:

  • lichaamshouding
  • energie
  • gezichtsuitdrukking
  • gedrag
  • stemgebruik

Tijdens deze module bleek maar weer hoeveel je als mens kunt uitzenden én ontvangen zonder een woord te zeggen. Ik was verrast door de kwaliteit van de informatie die ik op basis van non verbale communicatie op kon pikken (door dus alleen te kijken en te voelen). Ik deed meerdere inzichten op en ik popel om ermee aan de slag te gaan. Op de kamer in Kloosterhotel Zin vond ik ‘s avonds een relevant gedicht aan de wand:

Er is nog zomer en genoeg
wat zou het loodzwaar 
tillen zijn wat een gezwoeg
als iedereen niet iedereen terwille
was als iedereen niet iedereen 
op handen droeg.

Auteur: Judith Herzberg

zin

 

februari

Welke opdrachten werkte ik deze maand o.a. aan?

B&B website en kalenderbeheer

Ik heb er misschien wel eens wat op gemopperd, maar mijn opleiding (HBO Leisure Management) kwam goed van pas toen mijn moeder een B&B startte. B&B Boerderij De Tempel in Greonterp bestaat alweer ruim vijf jaar. Naast een eigen responsive website in de vrolijk groene huisstijl, is de B&B ook aangemeld bij diverse andere websites. Dit zijn aanbieders van B&B kamers, zoals AIRBNB en Natuurhuisje. Allemaal met hun eigen (on)mogelijkheden en restricties. Het is fijn om te zien dat het veel boekingen oplevert, maar daarmee werd het agendabeheer behoorlijk complex. Kortom, het werd tijd voor automatisering.

Alle kalenders op externe website zijn gekoppeld aan de agenda op de eigen website, die door middel van automatische synchronisatie up to date blijven. Bezoekers kunnen op de website zelf hun verblijf boeken. Dat dient nog wel geaccordeerd te worden, want zo houdt ze zelf de regie. Wanneer een boeking via een externe website binnenkomt, wordt de agenda op de eigen website automatisch geblokt. En vice versa. Daarmee bespaar je tijd, administratieve handelingen en voorkom je dubbele boekingen en teleurstellingen bij gasten. Verhuur jij iets en wil jij dit ook? Neem dan gerust eens contact op over de mogelijkheden. Je bent ook welkom om te kijken op:  www.boerderijdetempel.nl

T-Shirt Design San Diego CA

Vanuit California, Amerika kwam het verzoek om weer een ontwerp te maken voor de T-shirts van de BMW bijeenkomst in het St Paddy’s weekend. De liefhebbers dragen het t-shirt vervolgens om te laten zien dat ze BMW gek zijn en dat ze ‘erbij’ waren. Mijn tanktop variant zal na afloop wel in de koffer mee terug komen vanuit de U.S.A.

Nieuwe ijssalon in Sneek

Na het ijsbad van januari, hield ik me in februari bezig met smakelijke variant van ijs. Opdrachtgever Ijssalon Margje24 opent binnenkort een nieuwe vestiging in hartje Sneek en benaderde mij voor een ‘van brainstorm tot opening’. Daar denk ik graag over mee, want wat is er feestelijker dan dat?

En zo ben ik toch weer terug bij het thema: feest 😉